Skip to main content

Wij geloven in vakmanschap

Land van de Peel

Stadsbrouwerij

de Deftige Aap

‘Je doet het goed, of je doet het niet’, luidt het motto van ons bourgondische restaurant en authentieke stadsbrouwerij in hartje Helmond. En dat motto hebben we in alles doorgevoerd. Van de aparte bar, met prachtig zicht op onze middeleeuwse kap (uit 1550!) tot ons overvriendelijke personeel: bij de Deftige Aap is het zeven dagen per week volop genieten. Vanwege onze ligging ook ideaal te combineren met een verkenning van één van Brabants minder bekende steden. Vooral in Museum Helmond vind je meer over Helmonds rijke geschiedenis.

“Drempelloze gastvrijheid, ook op maandag”

Omgeving

We zitten op de Markt, dichtbij de Lambertuskerk en op loopafstand van het Centraal Station: veel centraler kan het niet. Kasteel Helmond, onderdeel van Museum Helmond, is de grootste waterburcht van het land. Hier vind je wisselende tentoonstellingen die één ding gemeen hebben: een link met de rijke geschiedenis van onze stad. Een geschiedenis waar je je ook bij ons aan zult vergapen. Loop bijvoorbeeld door naar het toilet en ontdek hoe we met eeuwenoude recepten onder andere de lekkerste jenevers en diverse likeuren produceren. Naast een aantal prijswinnende biertjes!

“Authentieke sfeer in monumentale omgeving”

Eerste Helmondse whisky

Als één van de kleinste brouwerijen van Nederland zijn we de eerste in Helmond die Single Malt Whisky stookt. Proeven is wel op eigen risico, want betovering ligt op de loer! En hebben we dat eeuwenoude recept nou wel of niet onder de planken van ons prachtige pand gevonden?!

“16e-eeuwse verkenning”

Distelleerderij Helmond
Distileerderij helmond

Unieke feature

We ontvangen een zeer brede doelgroep aan gasten. Velen komen voor ons unieke, heerlijke driegangenverrassingsmenu voor slechts 42 euro. Maar ook onze speciale avonden voor singles – met een relatiewens in de breedste zin van het woord – worden drukbezocht. Mysterie en verrassingen gegarandeerd.

“Kom binnen, vertel verhalen of luister naar andermans klets, schuif aan, drink iets, eet een hapje mee, lach en geniet!”